Siyaset

14. Büyükelçiler Konferansı başlıyor

14'üncü Büyükelçiler Konferansı bugün Ankara'da başlıyor. Konferans kapsamında büyükelçiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Meclis Naşkanı Numan Kurtulmuş tarafından kabul edilecek. Konferansın bu yılki teması "Türkiye Yüzyılı'nda Dış Politikamız."

ANKARA'DA DÜZENLENECEK KONFERANS 5 GÜN SÜRECEK

Yurtdışında ve merkez teşkilatında görevli tüm büyükelçiler Ankara'da buluşacak. 5 gün sürecek büyükelçiler konferansına katılacaklar.

ERDOĞAN VE KURTULMUŞ BÜYÜKELÇİLERİ KABUL EDECEK

Büyükelçiler konferansı 2008 yılından bu yana düzenleniyor. Bu yıl da 14.'sü Ankara’da 5-9 Ağustos'ta yapılacak. Resmi açılış ise 7 Ağustos'ta. Konferans kapsamında büyükelçiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından kabul edilecek.

BU YILKİ TEMA "TÜRKİYE YÜZYILINDA DIŞ POLİTİKAMIZ"

Büyükelçiler Konferansı'nın bu yılki teması, "Türkiye Yüzyılı'nda Dış Politikamız" olarak belirlendi. Türkiye ve bölgeyi yakından ilgilendiren gelişmeler ele alınacak. Küresel eğilimler değerlendirilecek. Güncel sınama ve fırsatlar görüşülecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, konferansın önemine dikkat çekildi. Büyükelçiler konferansının dış politika bağlamında kurum içi planlamalar yapılması ve kurumlar arası eşgüdüm tesis edilmesi bakımından önemli bir işlev gördüğü belirtildi.