Türkiye, Ukrayna’ya 24 Şubat’ta savaş açan Rusya’yla, Batı’nın ağır yaptırımlarına karşın ticari ve ekonomik faaliyetlerini sürdürüyor. Bu nedenle Batı’nın Türkiye’ye yaptırım uygulamayı tartıştığı haberler gündemdeki yerini korurken benzer bir uyarı da ABD cephesinden geldi.

Bankalara da uyarı

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin haberine göre Türkiye’deki ABD Ticaret Odası’nın yanısıra TÜSİAD’a ABD Hazine Bakanı Yardımcısı Wally Adeyemo imzalı bir mektup gönderildi. Mektupta Ukrayna’nın işgali nedeniyle ABD’nin yaptırım uyguladığı Rus kurumları ve şahıslarıyla iş yapan şirketlerin yaptırım riskiyle karşı karşıya bulunduğu belirtildi.

Mektupta, Rus bankalarıyla iş yapan Türk bankaların ABD bankalarıyla iş yapmayı sürdüremeyeceği de vurgulandı.

Yıldız Sarayı'nın yeniden ihyasıyla İstanbulumuzun cazibesi daha da artacak Yıldız Sarayı'nın yeniden ihyasıyla İstanbulumuzun cazibesi daha da artacak

Adeyamo aramıştı

Haziran ayında Türkiye’ye gelen Adeyamo, bu hafta sonu da Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş’la telefonda görüşmüştü. ABD, görüşmeye ilişkin açıklamasında Rus kurum ve şahısların Türkiye’yi kullanarak yaptırımları delmeye çalıştığını belirtmiş ve Türkiye’nin bu konuda uyarıldığını belirtmişti.