Genel

Almanya’daki Türklerin 40 yıllık rüyası gerçek oluyor...

Almanya'da yaşayan Türklerin yıllardır beklediği haber geldi. Milyonlarca kişiyi etkileyecek ‘çifte vatandaşlık’ için geri sayıma geçildi. Koalisyon hükümetini oluşturan SPD, Yeşiller ve FDP’nin Alman Vatandaşlık Yasası’nda reformda uzlaşmaya varmasıyla çifte vatandaşlık yolu açıldı

Almanya’daki Türkler yaklaşık 40 yılı aşkın süredir bekledikleri çifte vatandaşlık rüyasına ilk defa bu kadar yaklaştı.

Almanya'da yaşayan Türklerin yıllardır beklediği Haber geldi. Almanya’da koalisyon hükümetini oluşturan SPD, Yeşiller ve FDP’nin Alman Vatandaşlık Yasası’nda reformda uzlaşmaya varmasıyla çifte vatandaşlık yolunun açıldığı vurgulandı.

SPD’li Federal Meclis milletvekili Gülistan Yüksel, Alman vatandaşlığına geçiş koşullarının kolaylaştırılmasından ilk etapta uzun süredir bu ülkede yaşayan ve bu toplumun ayrılmaz bir parçası olan göçmen kökenlilerin yararlanacağını söyledi.

Yüksel, hayata geçirilmesi hedeflenen reform sayesinde insanların kendi kimliklerinden feragat etmelerine gerek kalmayacağının altını çizerken, 'Aslında ‘çok vatandaşlık’ günümüzde de alışılmış bir uygulamadır. Son 15 yıldan beri alman vatandaşlığına geçenlerin yarıdan fazlası eski vatandaşlıklarını da korumaktadır. Yeni yasayla bu koşulları yerine getiren herkes için geçerli olacaktır. Yurt dışında yaşayan Almanlar için de' dedi.