Apple ürün tanıtımı programı gerçekleşti. Youtube’dan canlı olarak yayınlanan programda iPhone 14’ün fiyatını 799 dolar, iPhone 14 Plus fiyatını ise 899 olarak açıklandı. İşte Apple etkinliğinde tanıtılan yeni ürünler. 

3xabGePSqU6l0wlVVdfpqg

Yeni Apple Watch Series 8, Ultra ve SE modelleri tanıtıldı. Apple Watch Ultra, su altında nabız ve sıcaklık ölçme, yön bulma ve uyarılarda bulunabiliyor. Watch Ultra’nın fiyatı ise 799 dolar olarak açıklandı. Watch 8 tüm gün pil ömrüne sahip olacak ve enerji tasarruf modunda kullanıldığında ise 36 saate kadar kullanılabilecek.

r_6ixrjaeUaUm07FGvIeZw

MİT'ten PKK'nın sözde istihbarat yapılanmasına darbe MİT'ten PKK'nın sözde istihbarat yapılanmasına darbe

En dayanıklı Watch modeli olan Watch Pro, aşırı koşullara ayak uyduracak. Sporcular için geliştirilmiş olan yeni modelde birçok ek özellik yer alıyor. Apple Watch Ultra yüzde 7 daha büyük bir ekrana ve titanyum gövdeye sahip.

nznu3l-ZX0uG5aYmauxPgw

Yeni iPhone 14’te kamera özellikleri öne çıkarken, aksiyon modu en dikkat çekeni oldu. iPhone 14’lere 2 yeni güvelik özelliği getirilirken, kullanıcıların uzun süredir beklediği uydu özelliği de yer aldı.

Uydu özelliğiyle internete bağlı olmadan uyduya bağlanarak, SOS acil durum uyarısı yapılabiliyor. Ayrıca Apple, uydu özelliğinin 2 yıl boyuncu ücretsiz olacağını açıklarken ABD ve Kanada’daki kullanıcılar bu özellikten şu an yararlanabilecek.

Apple, iPhone 14’ün fiyatını 799 dolar, iPhone 14 Plus fiyatını ise 899 olarak belirledi.

Ti Cook'un açıklamalarından satır başları şöyle:

"Kullanması kolay ürünler yapıyoruz. Bugün üç üründen bahsedeceğiz. Yeni iPhone'lar, Apple Watch ve Airpods modellerini tanıtacağız. iPhone ve Apple Watch arasında inanılmaz bir entegrasyon var. Telefon görüşmelerinizi zahmetsizce iki cihaz arasında aktarabileceksiniz. Kullanıcılar sağlık bilgilerini kolayca telefon ve saatleri arasında senkronize edebilir."
Yüzmeye karşı dayanıklı, kalp atış hızı takibi, acil aramalar yapabiliyor, düşmeyi tespit edebiliyor. Kaza tespit özelliği bu saatte de mevcut. Önceki Watch SE modeline göre ekran yüzde 30 oranında daha büyük, yüzde 20 daha hızlı bir yapıda
249 dolardan başlıyor fiyatlar. 299 dolar da hücresel sürümü. Watch SE, 16 Eylül'de satışa sunuluyor.

iPhone 14 ve iPhone 14 Plus tanıtıldı

6.1 inç ve 6.7 inç ekran büyüklüğüyle geliyorlar.

1200 nit ekran parlaklık seviyesine ulaşabilen yeni iPhone modelleri, Süper Retina ekran teknolojisini kullanıyor. Dolby Vision desteği de var. Her iki model de seramik kaplamaya sahip. Sağlam bir yapıda. Bugüne kadar üretilen en uzun batarya ömrüne sahip iPhone modeli iPhone 14 Plus oldu.
1200 nit ekran parlaklık seviyesine ulaşabilen yeni iPhone modelleri, Süper Retina ekran teknolojisini kullanıyor. Dolby Vision desteği de var. Her iki model de seramik kaplamaya sahip. Sağlam bir yapıda. Bugüne kadar üretilen en uzun batarya ömrüne sahip iPhone modeli iPhone 14 Plus oldu.

iPhone 13 Pro Max'te kullanılan 6 çekirdekli A15 Bionic işlemciden gücünü alıyor. A15, piyasadaki tüm rakiplerinden daha hızlı. 
12 MP çözünürlüğünde görüntü alabilen daha büyük ölçekte bir kamera kullanıyor. Daha büyük bir sensörle geliyor. f/1.5 diyafram değerinde.
Ön kamera 12 MP ve f/1.9 diyafram değerinde. Düşük ışık performansını yüzde 39 oranında iyileştiriyor. Ön kamerası ilk kez otofokus özelliğine sahip. Daha iyi odaklama yapabiliyor ve daha iyi selfie çekimler yapılabiliyor.
Yeni iPhone 14 serisinde ön kamera düşük ışık koşullarında iki kat daha iyi çekim yapıyor.
Video tarafına geldiğimizde yeni iPhone'lar gelişmiş bir stabilizasyon moduyla geliyor. Aksiyon modu bu telefonlara eklenmiş durumda. Dolby Vision HDR desteği de beraberinde geliyor. eSIM desteğine sahip. Fiziksel SIM kartlara olan gereksinim ortadan kalkıyor. Birden fazla eSIM'ı bir cihazda depolayabiliyorsunuz. Bir telefonda birden fazla hat kullanabiliyorsunuz. Telefonunuz kaybolursa kimse SIM kartınızı çalamıyor. 
WiFi ve Hücresel olmasa da iPhone 14 serisi ile bağlantı kurabileceksiniz. Acil durum çağrısı uyduya bağlanarak yapılabilecek. Çok önemli bir yenilik. 
WiFi ve Hücresel olmasa da iPhone 14 serisi ile bağlantı kurabileceksiniz. Acil durum çağrısı uyduya bağlanarak yapılabilecek. Çok önemli bir yenilik. Telefonların hala çekmediği bölgeler var ve işte bu teknoloji bu sorunu ortadan kaldıracak ve uydu üzerinden haberleşme mümkün olacak. Uydular çok yüksekte uçuyor ve insanlar göremiyor. Ancak telefonunuz uydunun nerede olduğunu bulup size gösteriyor. Gökyüzünün açık olması koşuluyla uydu üzerinden acil yardım desteği alabileceksiniz. Ağaçlarla kaplı bir alandaysanız, kapalı bir hava varsa bu süre 15 dakikayı bulabilir. Uydu üzerinden konum paylaşabileceksiniz. Uydu özelliğini kullanmak için ille de acil durumda olmanız gerekmiyor.

Phone 14 ile birlikte iki yıl süresince bedava kullanılabilecek uydu özelliği Sadece ABD ve Kanada'da (şu an için) kullanılabilecek iPhone 14 799 dolardan başlayan fiyatlarla iPhone 13 Plus 899 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. iPhone 14, 16 Eylül'de satışa sunulacak, 9 Eylül'de ön siparişe açılıyor.  iPhone 14 Plus, Ekim ayının ilk haftasında satışa sunulacak.

iPhone 14 Türkiye'de 30.999 TL'den, iPhone 14 Plus ise 34.999 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

iPhone 14 için ülkemizde 16 Eylül’de ön sipariş verilebilecek. 23 Eylül’de ise satışa çıkacak.

Apple iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max'in merakla beklenen Türkiye fiyatlarını da açıkladı. iPhone 14 Pro ülkemizde 39.999 TL'den, iPhone 14 Pro Max 43.999 TL'den satışa sunulacak.

Yeni Pro modeller için ön sipariş tarihi 16 Eylül. Yeni modeller 23 Eylül’de satın alınabilecek.