Ekonomi

Asgari ücrette yeni toplantı günü belli oldu

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun üçüncü toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda 20 Aralık Salı günü yapılacak.

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun üçüncü toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda 20 Aralık Salı günü yapılacak.

Alınan bilgiye göre, yeni yılda uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamındaki üçüncü toplantının saati 14.00 olarak belirlendi.

Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl başkanlığında basına kapalı gerçekleşen önceki toplantıda; işveren heyetine Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Koç, işçi heyetine ise TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Kavlak başkanlık yapmıştı.

Asgari ücret için gerçekleştirilen ikinci toplantı sonrasında toplantıda rakamın telaffuz edilmediği bildirilmişti.

Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak toplantıda rakam konuşulmadığını söyleyerek, "Bizim istediğimiz verilerin bir kısmı geldi, bir kısmını da alacağız. Rakam gelmedi. Son toplantıda, gelir gelmez sizlerle paylaşacağız." demişti.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç ise, ''Nihai rakam için yeniden toplanacağız. Bugün gelen rakamları değerlendirdik, ek bilgi istedik. Daha önceki yıllarda olduğu gibi asgari ücret işveren desteği masada, talebimizi yeniledik." ifadelerini kullanmıştı.