Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu coğrafyada ilelebet kardeşçe yaşamayı sürdüreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da Deprem Konutları Temel Atma ve 1432 Konut ile 17 Dükkan Anahtar Teslim Töreni'nde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu;

"Evlatlarının hasretiyle yanan Diyarbakır annelerine bile tahammül edemeyenlerin bırakın bu şehrin vicdanıyla, insanlıkla bile ilgisi yoktur.

Derdi Kürt kardeşlerimizin hakkı, hukuku olanın yapacağı iş, silahı bırakıp bu ülkenin ayrılmaz bir parçası olarak ortak geleceğimizdeki yerini almaktır.

Bu coğrafyada Allah'ın izniyle ilelebet kardeşçe yaşamayı sürdüreceğiz. Tüm hesapların bu gerçeğe göre yapılmasını istiyorum.

Milletimizin geleceğinde ne sokaklarında beyaz Torosların gezdiği ne de dağlarında eli kanlı canilerin cirit attığı bir Türkiye fotoğrafına asla yer yoktur.

Nasıl vesayetin namluyla sivil siyaseti esir aldığı Türkiye'yi kabul etmediysek terör örgütlerinin siyaseti yönlendirdiği Türkiye'yi de kabul etmeyeceğiz.

Bu Türkiye'de faili meçhule, tehdide, tedhişe yer yoktur. Bu, Türkiye vatandaşlarının güvenliğiyle hak ve özgürlüklerini aynı anda sağlayan bir Türkiye'dir."

"14 Mayıs'ta yeni bir milli irade destanını birlikte yazalım, 14 Mayıs'ta yeter söz de karar da milletindir diyerek yeni şahlanışa beraber imza atalım. Yeni sivil özgürlükçü anayasayı beraberce yapalım. Bu çağrım Diyarbakır ile birlikte tüm Türkiye’yedir, 85 milyonun tamamınadır. Kendisinin ve evladının geleceği için endişe duyan herkesedir."

 “Derdi Diyarbakır olanın, derdi Kürt kardeşlerimizin hakkı olanın yapacağı silahı bırakıp ülkemizin ayrılmaz bir parçası olarak ortak geleceğimizdeki yerini almaktır.”

“Milletimizin geleceğinde ne sokaklarında beyaz torosların gezdiği ne de dağlarında eli kanlı canilerin cirit attığı bir Türkiye fotoğrafına asla ve asla yer yoktur.”

 “Kandil’den bay bay Kemal’i destekleyeceklermiş. Oradan talimat veriyorlar. Benim Kürt kardeşlerimi de böyle aldatacaklarını sanıyorlar. Bunlar Diyarbakır annelerinin çocuklarını dağa kaçırmadılar mı, taciz etmediler mi? Öyleyse bunlara 14 Mayıs'ta tarihi ders vermeye hazır mıyız?"

“Kürt kardeşlerimi sokağa dökerek 51 yavrumuzu Diyarbakır’da öldürmediler mi? Şimdi bu Selo nerede? Yasin Börü yavrumuzu bunlar şehit etmediler mi? Bu yavrularımızın üzerinden araba ile geçerek şehit etmediler mi? Bunların derdi Kürt değil, bunlar katil, terörist. Bu teröristlere 14 Mayıs'ta gerekli dersi vermeye var mıyız?”