İletişim Başkanlığı'ndan yapılan dün açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün İstanbul'da Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüşmesinin öngörüldüğü ifade edildi. Vahdettin Köşkü'nde gerçekleşecek görüşmenin ardından basın toplantısı yapılabileceği belirtildi.

Ukrayna Savaşı'nda üstlendiği arabuluculuk rolü ile dikkat çeken Türkiye bugün Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'yi ağırlayacak.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere bugün İstanbul'da olacak.

AKP MYK'de konuşulanlar sızdı! Erdoğan erken seçime kapıyı kapattı AKP MYK'de konuşulanlar sızdı! Erdoğan erken seçime kapıyı kapattı

Zelenski'nin kararı sonrası Dünya gözünü İstanbul'da yapılacak zirveye çevirdi. Ajanslar bu gelişmeyi 'acil' kodu ile aboneleri ile paylaşırken pek çok gazete kritik görüşmeyi manşetine taşıdı.

AFP, Zelenksi'nin çıktığı yurtdışı gezisinin final ayağının Türkiye olduğuna dikkat çekti. Haberde şu ifadelere yer verildi;

'Önemli bir arabulucu olan Erdoğan ile yapılacak görüşmelerde, süresi dolmak üzere olan Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden nakledilmesine yönelik bir anlaşmanın yanı sıra önümüzdeki hafta yapılacak NATO zirvesi üzerinde durulacak.

Editör: Kimsesiz Haber