Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde!

Hazine ve Maliye Bakanlığı asgari ücretli, emekli ve alt gelir grubunda yer alan tüm vatandaşlar için borç müjdesi vermeye hazırlanıyor. Vatandaşlar için düzenleme icra ve haciz kapsamında olan borçların yeniden yapılandırılmasını, faizlerinin silinmesi ve yeniden düzenlemesi anlamı taşıyor.

Hükümetin önümüzdeki günlerde düğmeye basmaya hazırlandığı yasalardan birisi de borçlar için oldu. Alt gelir grubunda yer alan sabit geliri olan ve borç içinde olan vatandaşların ekonomilerinin rahatlatılması adına Maliye Bakanlığı'nın bir düzenleme hazırlığı içinde olduğu öğrenildi. Söz konusu düzenleme borçların yeniden yapılandırılmasını amaçlıyor. 

Elde edilen ilk bilgilere göre Hazine ve Maliye Bakanlığı söz konusu borç düzenlemesi için yasa çalışması içerisinde. Çalışmaların tamamlanmasının ardından ise Cumhurbaşkanı Erdoğan yasaya ilişkin detayları ilan edecek. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın düzenleme takviminde olduğu öğrenilen çalışma ile dar gelirli vatandaşların maddi konulara dair hukuka taşınmış sorunları çözüme kavuşturulacak. Bu kapsamda hem Maliye Bakanlığı hem de Adalet Bakanlığı sorunun çözümü için devrede olacak.

Edinilen bilgilere göre bu düzenleme için çalışma son noktada. Çalışmaya ilişkin son gelişmeler ve düzenlemenin esaslarına ilişkin ilk bilgiler CNN Türk Muhabiri olan Arda Erdoğan tarafından paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının başında "Dar gelirli vatandaşların hukuka taşınmış icra, haciz gibi borçlarına ilişkin bugün Adalet Bakanlığı ile Hazine Bakanlığı bir araya gelecek. İki tarafın da öğleden sonra bir araya gelmesi bekleniyor. Haciz icra konuları son günlerde çok tartışılmaya başlanmıştı. Bu konuda bir adım gelecek mi? Önümüzdeki süreçte göreceğiz." dedi. 

Düzenleme ne içeriyor?

Hukuka taşınan borçlar hakkında iki bakanlığın ön çalışma yaptıkları biliniyor. Bu noktada oluşturulması muhtemel çözüm önerisine ilişkin ilk öneri taksitlendirme olarak dillendirildi. Ancak düzenlemeye ilişkin henüz somut bir bilgi paylaşılmadı. Gündeme gelen seçeneklerden birisi de borçlara eklenen faizlere ilişkin bir çalışma olması. 

Maliye Bakanlığı ile Hazine Bakanlığı'nın çalıştığı düzenlemeye ilişkin önerinin tamamlanmasının ardından detaylar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak. Bu müjde ile dar gelirli vatandaşların icraya hacze düşmüş borçları yapılandırılacak. Detaylar ise kısa süre içinde açıklanacak.