Dünya Üniversite Oyunları (World Universiad Games) bu sene Çin'in Chengdu kentinde düzenleniyor. 

Universiade kelimesi "üniversite" (university) ve olimpiyat (olympiad) kelimelerinin birleşmesinden oluşuyor. Etkinlik, Olimpiyat Oyunları'ndan sonraki en büyük çok sporlu etkinlik olarak biliniyor.

Üniversite Oyunları'nda Kadınlar 100 Metre Yarışı'nda yaşanan skandal olay ise sosyal medyada viral oldu.

Somali için yarışa katılan Nasra Ali Abukar, parkuru diğer atletlerden yaklaşık 10 saniye daha geç bitirerek tarihin en kötü derecesini elde etti.

Abukar'ın yarıştığı koşunun videosu milyonlarca kez izlenirken atletin hem alçak çıkıştaki duruş şekli hem hatalı koşu stili hem de finiş süresi, olayda bir gariplik olduğunu ortaya koyuyordu.

Kullanıcılar, "Bu kadar hazırlıksız bir atlet nasıl bu kadar büyük bir etkinliğe gönderildi?" sorusunu sordu.

İddiaya göre Abukar, Somali Atletizm Federasyonu Başkan Yardımcısı Khadija Adan Dahir'in yeğeni.

Videoyu Twitter'da paylaşan Somalili Elham Garaad, "Sorumlular istifa etmeli. Böyle bir beceriksizliğe tanık olmak cesaret kırıcı. Somali'yi koşuda temsil etmesi için eğitimsiz bir kızı nasıl seçebilirler? Gerçekten şok edici ve uluslararası alanda ülkemize kötü yansıtıyor" dedi.

Garaad, devam tweet'inde "Bu, Somali Atletizm Federasyonu Başkanı'nın yeğeni. Ne bekliyorsun? Kayırmacılık (nepotizm) söz konusu" ifadesini kullandı.

Ayrıca Somali Atletizm Federasyonu Başkan Yardımcısı Khadiija Aadan Daahir, 25 Temmuz'da Facebook'ta yeğeni Nasra Ali Abukar' kutlayan bir gönderi paylaştı. Bu da fiyaskonun kanıtı olarak gösterildi.

CHP'den TÜİK’e yönelik suç duyurusu CHP'den TÜİK’e yönelik suç duyurusu

Son olarak; bu, Somali'nin sporda ilk vukuatı değil. 2016'da Maryan Nuh Muse, Rio Olimpiyatları'nda 400 metre yarışında 1:10.14 gibi kötü bir dereceyle koşmuştu.

Editör: Kimsesiz Haber