Gündem

Farklı yerler aynı manzara! Acemi kasaplar sağlık ekiplerini alarma geçirdi!

Türkiye'nin her yerinde acil servisler acemi kasaplarla doldu.

Tokat'ta kurban keserken kazara yaralanan acemi kasaplar için ambulansların biri gitti biri geldi.

Kurban Bayramı'nın ilk dakikalarından itibaren Düzce’de 'acemi kasap' haberleri gelmeye başladı. Kurban kesmeye çalışırken kendini yaralayan çok sayıda vatandaş geçmiş bayramlarda olduğu gibi bu bayram da Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servis Bölümüne koştu. Öğlen saatlerine kadar sayı ise 39’a ulaştı.

Sakarya’da kurban kesimi sırasında kendini yaralayan acemi kasaplar soluğu hastanelerde aldı. Kesim sırasında yaralanan bir vatandaş ise kendinin değil yanındakilerin acemi olmasından dert yandı.

Kurban Bayramı'nın ilk dakikalarından itibaren İnegöl'ün çeşitli mahallelerinden 'acemi kasap' haberleri gelmeye başladı. Kurban kesmeye çalışırken kendini yaralayan çok sayıda vatandaş geçmiş bayramlarda olduğu gibi bu bayram da İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servis Bölümüne koştu. Yaralıların büyük çoğunluğu yapılan ilk müdahalelerin ardından taburcu edildi. Bir vatandaşın ise büyükbaş kurbanın üzerine düşmesi sonucu bacağı kırıldı.

Yozgat’ta Kurban Bayramı’nın ilk günü kesim sırasında çeşitli yerlerinden yaralanan acemi kasaplar, acil servislerin yolunu tuttu.
Yozgat’ta Kurban Bayramı’nın ilk gününde bayram namazının kılınmasının ardından kurbanlar kesilmeye başlandı. İl genelinde kurban keserken el, kol, bacak gibi çeşitli yerlerinden yaralanan vatandaşlar tedavi için hastanelerin acil servislerine akın etti. Sabahın ilk saatlerinde 20’ye yakın acemi kasap acil servislerde tedavi oldu. Kurban keserken elinden yaralanan Furkan Avcı, “Kurban babama vurunca babamın elindeki bıçak elime geldi. Elim kesildi, şimdi de acil servise geldik tedavi için” dedi.

Erzincan’da Kurban Bayramı’nın ilk gününde sabah kılınan bayram namazının ardından kurbanlıklarını kesmeye çalışan acemi kasaplar kendilerini kesti. Hastaneler yine acemi kasapların akınına uğradı. Kent merkezi, ilçe, belde ve köylerde satın aldıkları kurbanlıkları kendileri kesmeye çalışan, kesime yardımcı olan vatandaşlar kesici aletler ile veya hayvanın vurması sonucu yaralandı. Özellikle el, ayak ve bacak bölgelerinden bıçakla yaralandıkları görülen acemi kasaplar, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile özel hastaneye akın etti. Bir kişi ise tosunun tepmesi sonucu boğazından yaralandı. Doktorlar yaralıya dikiş atarken durumunun iyi olduğu öğrenildi. Acil servislerde müdahaleleri yapılan acemi kasaplar yeniden evlerinin yolunu tuttu. Bu saate kadar kent merkezindeki kamu ve özel hastaneye 20’ye yakın yaralının geldiği belirtildi.

Aksaray Belediyesi tarafından kentte önceden belirlenen kesim alanlarında ve köylerde kurban kesimleri gerçekleştirildi. Binlerce vatandaş bayram sevinci yaşarken onlarca acemi kasap kurban kesmeye çalışırken bir yandan kesici aletlerle bir yandan da hayvanların darbeleriyle yaralandı. Kimi vatandaşlar kendi imkanlarıyla evlerinde sardıkları yaralarıyla hastaneye koşarken, kimi vatandaşlar çağırılan ambulanslarla Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan yaralılardan 16 kişinin kesici aletle yaralandığı belirlenirken, yıkmaya çalıştığı hayvanın altında kalan 9 ve hayvan darbesine maruz kalan 21 kişinin tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Adıyaman’da Kurban Bayramı'nın ilk gününde çoğu acemi kasap kendini yaralayarak soluğu hastanede aldı.
Kurban Bayramı'nın birinci gününde sabahın erken saatlerinde kalkarak kurbanlıklarını kesmek isteyen acemi kasaplar, bıçak ve balta gibi kesici aletlerle kendilerini vücutlarının çeşitli yerlerinden yaraladı. Kendini yaralayan bazı vatandaşlar hastaneye araçlarıyla gelirken, bazı vatandaşlar ise 112 Acil Sağlık ekiplerince kent merkezinde bulunan hastanelere kaldırıldı. Kurbanlıklarını kesmek isterken hayvan tepmesi sonucu yaralanan çoğu vatandaşta ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kocaeli'de kurban kesimi sırasında kendini yaralayan acemi kasaplar, hastanelerin acil servislerine akın etti. Kesim sırasında yaralanan Ramazan Dağ, "Ben kurbanın kafasını tutuyordum, babam bıçağı hızlı çekti. Hızlı çekince de kolumu kaptırdım. Ciddi bir şeyim yok. 8 dikiş atıldı" şeklinde konuştu.
Elini kesen Hayrettin Usta ise "Elimi şeritle kestim. Kemik keserken oldu. Kestiğimiz hayvan büyükbaştı" dedi.