Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesinde (AFSÜ) ve Afyonkarahisar'da görevli tek hematoloji hekimi olan Doç. Dr. Mehmet Özen, bir hasta yakınının randevu alamadığı gerekçesiyle CİMER'e yazdığı dilekçede bölümdeki sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ve tehdit içeren ifadeler kullandığını gerekçe göstererek, istifa kararı aldı. 

CHP'den TÜİK’e yönelik suç duyurusu CHP'den TÜİK’e yönelik suç duyurusu

Doç. Dr. Mehmet Özen'in istifasının ardından AFSÜ'den yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Özen'in 4 ay önce ailevi gerekçelerden dolayı istifa ettiğini ancak daha sonra ikna edilerek göreve devam etmesinin sağlandığı belirtildi. 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Doç. Dr. Mehmet Özen, göreve başladıktan sonra hastane yönetimi ile görüşüp, öncelikli olarak acil ve uzun süredir bekleyen hastaların tedavisini sağlamak, hematoloji hastalarının özelliklerinden dolayı hastalara hakim olmak gibi nedenlerle bir süre MHRS üzerinden randevu verilmemesini, poliklinik telefon numarasından başvuran hastalara önceliğine göre kendisinin randevu vereceğini, acil hastaların azalmasından sonra MHRS üzerinden hasta kabulüne devam edeceğini belirtmiştir. Hekimimizin iyi niyetli bu talebi hastane yönetimi tarafından kabul edilmiş ve Özen hızlı bir şekilde hasta kabulüne başlamıştır. Göreve başladıktan sonra özverili bir şekilde çalışan, tüm gün hem poliklinik hastalarına hem klinikte yatan hastalara hem de diğer bölümlerden gelen konsültasyonlara cevap veren, 3- 4 aylık hizmet aksamasından dolayı aşırı derecede biriken hastaların mağduriyetini gidermeye gayret eden ve Devlet Hastanesi'ndeki hekimin de ayrılması nedeniyle ildeki tek erişkin hematoloji uzmanı olarak çalışan Özen, özel muayene sistemi açık olmasına rağmen bu süreçte de poliklinikteki hasta yoğunluğundan dolayı bir tane bile özel hasta muayenesi almamıştır."