İstanbul Avcılar'da meydana gelen feci metrobüs kazasından yeni görüntüler gelmeye devam ediyor. İki metrobüsün kafa kafaya çarpıştığı kazada arkadan gelen iki metrobüs de araçlara çarptı ve kaza sebebiyle metrobüs seferleri durdu. İlk bilgilerde çok sayıda kişinin yaralandığı belirtilen kazayla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 42 yaralının olduğunu duyurmuştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaralı sayısını 50 olarak açıklarken İETT 85 yaralı olduğunu belirtmişti. Son olarak İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre 99 kişi yaralandı. Öte yandan kaza sonrası yolcuların duraklara yürüyerek ulaştığı da görüldü. Kaza yapan metrobüslerin kaldırılmasının ardından ise seferler normale döndü.

İSTANBUL'DAKİ METROBÜS KAZASINDAN GÖRÜNTÜLER

AW709238_08

AW709238_07

Avcılar'daki metrobüs durağında henüz belirlenemeyen nedenle iki metrobüs kafa kafaya çarpıştı. Arkadan gelen diğer iki metrobüs de kazaya karışan araçlara çarptı. Kazada, 99 kişi yaralandı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

AW709238_05

İtfaiye ekipleri, kazaya karışan metrobüslerde sıkışan yaralı yolcuları kurtardı. Sağlık ekiplerince olay yerinde ilk müdahalesi yapılan yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

AW709238_02

Yıldız Sarayı'nın yeniden ihyasıyla İstanbulumuzun cazibesi daha da artacak Yıldız Sarayı'nın yeniden ihyasıyla İstanbulumuzun cazibesi daha da artacak

Avrupa Yakası'nda metrobüs seferlerinin çift yönlü durdurulması nedeniyle hatta uzun araç kuyruğu oluştu.
 

AW709221_01

Bu arada duraktaki vatandaşlar, metrobüs yolundan yürüyerek diğer toplu taşıma araçlarına ulaşmaya çalıştı.
 

AW709310_01

ÜST GEÇİTLERDE YOĞUNLUK OLUŞTU

Kaza nedeniyle diğer metrobüs duraklarındaki üst geçitlerde de yoğunluk oluştu. Araçlara binmek isteyen vatandaşlar, seferler yapılamadığı için duraklara alınmadı. Bazı vatandaşlar, güvenlik görevlileri ile tartışarak yaşananlara tepki gösterdi. Metrobüsleri kullanamayan vatandaşlar, metro, otobüs ve tramvay duraklarında yoğunluk oluşturdu. Bazı vatandaşların yollarda kaldıkları görüldü. Birçok noktada insan kalabalıkları oluştu. Kaza nedeniyle D-100 kara yolunda da trafik yoğunluğu yaşandı. 

AW709223_02AW709223_02

VALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetmişti:
"Avcılar'da meydana gelen metrobüs kazasında maalesef 42 hemşehrimiz yaralandı. İl Sağlık Müdürlüğümüz ekiplerince yaralılarımız en yakın hastanelerimizde tedavi altına alındı. Yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum. İstanbul’umuza geçmiş olsun."

AW709238_06

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kazada yaralananlara ve İstanbul halkına geçmiş olsun dileğinde bulunarak, "İstanbul Avcılar E5 Karayolunda 4 metrobüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 50 kişi yaralanmıştır. Hastanelerimize nakledilen yaralıların tedavisi devam ediyor." ifadelerini kullandı.
 

AW709238_03

İETT'DEN AÇIKLAMA

İETT'den yapılan açıklamada "Avcılar'daki kazada ne yazık ki 85 yaralımız var. Yolcularımızın tedavileri devam ediyor, yakından takip ediyoruz. Şimdilik hayati tehlikesi olan yolcumuz bulunmuyor."

AW709238_01

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ kazaya ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu. Twitter hesabından açıklama yapan Bakan Bozdağ, "İstanbul Avcılar’da meydana gelen metrobüs kazasında yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Yüce Allah’tan âcil şifalar diliyorum. Kazayla ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı adlî soruşturma başlatmıştır." ifadelerini kullandı.

AW709223_03

METROBÜS SEFERLERİ TEKRARDAN BAŞLADI

Kaza nedeniyle metrobüs seferleri durmuş, vatandaşlar ise metrobüs güzergahında yürümeye başlamıştı. Ekiplerin yaptığı çalışmaların ardından kaza yapan metrobüsler olay yerinden kaldırıldı. Metrobüs güzergahında yürüyen vatandaşların da güzergahtan çıkarılmasıyla birlikte metrobüs seferleri tekrardan başlatıldı.

AW709238_09

İSTANBUL VALİLİĞİ GÜNCEL YARALI SAYISINI DUYURDU

İstanbul Valiliği Avcılar'da meydana gelen metrobüs kazasına ilişkin açıklama yaptı. İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada, “Avcılar ilçemiz Şükrübey metrobüs durağı civarında bugün saat 18.38’de farklı yönlerden gelen iki metrobüsün çarpışması sonucu trafik kazası meydana gelmiştir. Olay yerinde gerekli güvenlik önlemleri alınarak, yapılan çalışmalar sonrasında metrobüs hattı çift yönlü ulaşıma açılmıştı. İl Sağlık Müdürlüğümüzden alınan bilgilere göre meydana gelen kazada 50 yaralımız ambulanslarla en yakın hastanelere sevk edilmiş, 49 yaralımız ise kendi imkanları ile hastanelere giderek ayakta tedavi görmüştür. Yaşanan kazada yaralanan ve olaydan etkilenen bütün hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" denildi.