Gündem

Liz Truss: Tüm ülke endişe içinde

Doktorlar Kraliçe II. Elizabeth'in sağlığından endişeli; tıbbi gözetim altında tutuluyor. Aile üyeleri, Kraliçe'nin yanına Balmoral'a gitti.

Buckingham Sarayı, doktorların Britanya Kraliçesi II. Elizabeth'in sağlık durumu hakkında endişeleri olduğunu bildirdiğini ve Kraliçe'nin tıbbi gözetim altına alındığını duyurdu. 

Yapılan açıklamada, ''Bu sabah yapılan değerlendirmenin ardından Kraliçe'nin doktorları Majesteleri'nin sağlık durumu konusunda endişe dile getirdi ve tıbbi gözetim altında kalmasını tavsiye etti'' denildi. Kraliçe'nin İskoçya'daki Balmoral Şatosu'nda kalmaya devam edeceği ve ''rahat'' olduğu belirtildi.

Çocukları ve torunları yanına gitti

Prens Charles ve Prens William'ın, Kraliçe'yle olmak için Balmoral'a gittiği belirtildi. Kraliyet ailesindeki görevlerini bırakarak ABD'ye yerleşen Prens Harry ve Meghan Markle'ın da diğer aile üyeleriyle birlikte Balmoral Kalesi'ne Kraliçe'nin yanına gittiği öğrenildi. 

Kraliçe’nin bütün çocukları Prens Charles, Prenses Anne, Prens Andrew ve Prens Edward’ın Balmoral’a gittiği biliniyor.

Buckingham Sarayı, yarın sabah saray önünde gerçekleşen geleneksel “Muhâfız Değişimi”ni iptal etti. Saray’ın önünde ziyaretçilere duyuru için “Bugün Muhâfız Değişimi olmayacak” duyurusu asıldı.

Liz Truss: Tüm ülke endişe içinde

Britanya Başbakanı Liz Truss, Kraliçe Elizabeth’in sağlık durumuna ilişkin haberlerin ardından Twitter’dan bir mesaj paylaştı.

Truss’ın mesajında şu ifadeler yer aldı: “Bütün ülke bu öğle saatlerinde Buckingham Sarayı’ndan alınan haberlerle ilgili derin bir endişe içinde. Düşüncelerim ve Birleşik Krallık genelindeki insanların düşüncelerini Majesteleri Kraliçe ve ailesiyle birlikte."