İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İsveç merkezli müzik platformu Spotify'a, kullanıcılar tarafından hazırlanan müzik listelerinin isimleri sebebiyle "dini değerlere ve devlet büyüklerine hakaret"ten soruşturma başlattı.

ANKA'nın aktardığı habere göre, soruşturmanın, kullanıcılar tarafından oluşturulan müzik listelerine verilen isimlerin “dini değerleri aşağıladığı” ve “devlet büyüklerine hakaret içerdikleri iddiasıyla CİMER’e yapılan şikayetler üzerine başlatıldığı belirtildi.

CİMER'e yapılan şikayetler üzerine başlatılan soruşturmada, Spotify'da 'hakaret içerikli müzik listeleri' belirlendi. Listeler arasında, "Recep Tayyip Erdoğan'ın rakı içerken dinlediği şarkılar", "Allah'ın telefon zil sesi", "Hz Ali'nin makas atarken dinlediği şarkılar" yer aldı.

Savcılık incelemeleri sonucunda, kullanıcıların hazırladıkları müzik listelerinin Spotify’ın onayından geçtiği belirtildi. 

Yıldız Sarayı'nın yeniden ihyasıyla İstanbulumuzun cazibesi daha da artacak Yıldız Sarayı'nın yeniden ihyasıyla İstanbulumuzun cazibesi daha da artacak

Şikayet edilen liste isimlerinden bazıları şöyle sıralandı:

"Allah'ın rakı içerken dinledikleri", "Hz. Muhammed'in devesiyle yanlarken dinledikleri", "Allah'ın Hz. Adem'i cennetten kovarken dinlediği şarkılar" , "Devlet Bahçeli Konseptli Otel, Shakira Kemerli Kızla Aşk", "Hz. Muhammed görse Kuran'a ekler" , "Allah'ın telefon zil sesi", "Recep Tayyip Erdoğan'ın rakı içerken dinlediği şarkılar", "Hz. Muhammed ve Allah'ın rakı içerken dinlediği şarkılar", "Hz Ali'nin makas atarken dinlediği şarkılar". 

CİMER’e yapılan şikayetlerden birinde de 'Spotify tarafından vergi kaçırıldığı ve devletin milyonlarca lira zarara uğratıldığı' öne sürüldü. Başka bir şikayetçi de dilekçesinde, “can güvenliğinin tehlikede olacağını” iddia ederek yardım talep etti.