Yıldız Sarayı'nın yeniden ihyasıyla İstanbulumuzun cazibesi daha da artacak Yıldız Sarayı'nın yeniden ihyasıyla İstanbulumuzun cazibesi daha da artacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Ağustos günü gerçekleştirilen Kabine toplantısı ardından yaptığı açıklamada, "TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 175 bin vatandaşımızı ev sahibi yaptık. Ekonomik, güvenli konut üretiminde dünyada eşi benzeri bulunmayan bir başarı ortaya koyduk. 100 bin sosyal konut için çıktığımız çağrıya 10 katı talep aldık. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımız için hayata geçeceği proje hayata geçmek üzere" ifadelerini kullanmıştı. Gösterilen yoğun ilgi ve vatandaşların beklentileri üzerine Sosyal Konut Projesi'nde önemli adımlar atıldı. 100 bin kişinin yararlanması beklenen projede o rakam artırıldı. 500 bin aileye 20 yıl vadeli ve uygun konutlar taksitlerle satışa sunulacak. 

Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresi'nden konut satın almamış olması şartları aranıyor.

Hayata geçirilmek üzere olan TOKİ sosyal konut projesinin başvuru şartları henüz açıklanmadı ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehit yakınları ve gazilerimize özel bir kontenjan ayıracağız. Yeni evlenecek gençlerimiz de kota sahibi olacak. Önümüzdeki günlerde detaylarını duyuracağız" şeklinde konuştu.