Ekonomi

Tüm otomobillerde MTV iki katına çıkarıldı

Tüm otomobiller için 2023 yılı sonuna kadar bir kereye mahsus olmak üzere yeni tescil edilecek araçlar ve mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödenecek.

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), yeni tescil edilecek araçlar ve mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için iki katına çıkarıldı.

NTV'nin aktardığına göre, AKP'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunduğu ve en düşük memur maaşını 22 bin liraya çıkaracak torba kanun teklifinden ek vergi çıktı.

Teklifle birlikte getirilen ek MTV iki taksitte ödenecek. İlk taksit, yasanın yürürlüğe girdiği ayı izleyen ay sonuna kadar ödenecek.

Ek MTV ikinci taksiti ise kasım ayı sonuna kadar ödenecek. 2023 için en düşük MTV tutarı 219, en yüksek ise 101 bin 152 lira.

MTV ÖDEMELERİ NASIL YAPILACAK?

İnteraktif Vergi Dairesi'nin ivd.gib.gov.tr internet sitesi ve Dijital Ödeme Noktasında 'Hızlı Ödeme' bölümünde yer alan MTV Ödeme alanına şifre girişi yapmadan; plaka, TC Kimlik Numarası ile 'Tescil Tarihi' veya 'Sahiplik Belge Tarihi' bilgilerinden birini girerek MTV borçlarını görüntüleyebilir ve ödeyebilirsiniz.

Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinizi;

* İnteraktif Vergi Dairesinden veya mobil uygulamasından (Google Play, App Store, Huawei AppGallery) 02.00-23.45 saatleri arasında anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile,

* Vergi tahsiline yetkili bankalar aracılığıyla,

* Vergi dairesi vezneleri aracılığıyla,

* PTT şubelerine yapabilirsiniz.

İnternet üzerinden yapılacak ödemelerde herhangi bir mağduriyetin oluşmaması için, tarayıcıya www.gib.gov.tr adresi ya da bankaların resmi internet adresleri yazılarak giriş yapılmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.