Gıda denetimlerinde "karekod" dönemi başladı Gıda denetimlerinde "karekod" dönemi başladı

Kars, Erzincan ve Bayburt’un yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor. Yüksek kesimler kardan beyaza büründü. Kop Dağı, Kızıldağ ve Sakaltutan Geçidinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.
Kent merkezlerinde aralıklı görülen yağmur yüksek kesimlerde gece saatlerinden itibaren kar yağışına dönüştü. Kardan, Erzincan- Sivas kara yolu güzergahındaki Sakaltutan ve Kızıldağ ile Bayburt- Erzurum arasındaki D-915 kara yolunun 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı Geçidi beyaza büründü. Sis nedeniyle görüş mesafesinin zaman zaman 50 metreye kadar düştüğü güzergahlarda, kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

Kars’ta etkili olan soğuk ve yağmurlu hava yerini kar yağışına bıraktı. Kentte yüksek kesimler beyaza bürünürken, Kars-Iğdır karayolunda buzlanma meydana geldi. Buzlanan yolda sürücüler ilerlemekte zorluk çekti.
Kars yeniden beyaz gelinliğini giydi. Kar yağışının etkili olduğu Kars-Digor-Iğdır karayolu 2 bin 286 rakımlı Hanlar Geçidi’nde yolda buz tuttu. Güzergahı kullanan sürücüler ise yolu kullanırken zorlandı. Sürücüler yetkililerden yolun biran evvel tuzlanmasını istedi.

Editör: Kimsesiz Haber